tiistai 30. kesäkuuta 2009

Pyöräilyharjoituksia

Jännä juttu, miten pikkupojat voivat muuttaa mieltään aivan hetkessä. Maxilla oli jo viime kesänä pyörä, jolla poika olisi halunnut harjoitella ajamaan (tai ainakin istua sen selässä). Ongelmana ajoharjoituksissa oli se, että Max ei suostunut laittamaan kypärää päähänsä. Kaupoissa yritettiin kokeilla eri malleja, yritettiin perustella kypärän käyttöä ja tietenkin lahjoa/uhkailla siihen.

Kypärä ei siis pysynyt pojan päässä ja pyörä hyllytettiin varastoon odottamaan parempia aikoja.

Nyt sitten käytiin kypäräostoksilla ja Max laittoi heti kypärän päähän. Eikä sitten suostunut ottamaan sitä pois! Poika tuli siis autossakin kypärä päässä kotiin..Olipahan ainakin turvallinen kyyti :)

Sittenhän sitä kotona päästiin heti harjoittelemaan pyöräilyä. Hyvin Max istuu pyörän selässä, polkemista pitää tosin vielä hiukan harjoitella =)


Näinkö..?

Vai näin?


Eikun näinhän tällä ajetaan!

maanantai 29. kesäkuuta 2009

Vänäri beach

Olipa uskomattoman hikinen viikonloppu! Nyt on tosin vähän viileämpää ja eilen illallakin ukkosti ja satoi rakeita.

Lauantaina käytiin koko perheen voimin keskustan isolla uimarannalla, Väinölänniemellä. Tosi nätti paikka ja pitkä hiekkaranta. Ikävästi oli vain rantakioski suljettuna, jäi jätskit ja kahvit ostamatta.

Hirveällä tohinalla lähdettiin ja pakattiin mukaan kassitolkulla tavaraa, mutta se tärkein eli uimapuvut, unohdettiin tyystin! No, pojille patentoitiin nopeasti uima-asut ja onneksi itsellänikin oli vain hellemekko päällä niin se kävi hyvin ranta-asusta =)


Määrätietoisesti kohti rantaa. Fransin vaatteet Lindexiltä.



Kivikiipeilyä


Max edistyy uimisessa, aika syvällä mennään jo


Maxin uimahousut mallia alushousut..


Ja Fransin uimahousut Liberolta ;)





perjantai 26. kesäkuuta 2009

Apinoita ja rottia

Pojat pukeutuivat tänään rottiin ja apinoihin..(?)

Kyseessä siis Meandin ja Myllymuksujen ihanat kuosipaidat. Olen jo pitkään jahdannut pojille kivoja keltaisia t-paitoja ja nythän ne löytyivät. Meandin rottapaidan sain kaupan päälle viime tilauksestani ja Myllymuksujen froteinen apinapaita on oman verkkokaupan mallistoa.

Maxilla apinapaidan kaverina bambupolvihousut (myös Myllymuksuilta) ja Fransilla Moonkidsin froteeshortsit.

Nyt täytyy käyttää pikaisesti kaikkia hellevaatteita, kun ei tästä suomen kesästä tiedä. Ehkä ensi viikolla puetaan taas välikausipuvut.. No, toivottavasti ei kuitenkaan :)

Pojat kiipeilevät pihakallioilla

Poikia on jo vähän vaikeaa saada samaan kuvaan. Vauhti on sen verran kova ja yleensä vielä eri suuntiin..

Ihanan aurinkoista =D


Näin meillä käytetään aurinkolaseja..


Ja näin.. Todella hyödylliset kapistukset!


Välillä alaspäin..







keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Nakupellet iltakylvyssä

Mahtavaa, kun on illallakin tosi lämmintä ulkona! Toissailtana järjestettiin pojille vähän erilainen iltakylpy; kannettiin amme ulos ja täytettiin se kastelukannulla. Siinä sitä iloa riitti, kun kaksi pientä nakupelleä juoksenteli ympäri pihaa!

Kylvyn lopuksi Max päätti lähteä taas uimaan, mutta en tiedä voidaanko vieläkään puhua talviturkin heittämisestä..Kuten kuvista näkyy,tuskin vesi ylsi pikkupojan polviin saakka. Urhea yritys Maxilta, mutta pikkuveli taisi laittaa paremmaksi kun pyllähti veteen istumaan.

Kyllä meillä olikin melkoisen väsyneitä pikkupoikia päivän ulkoilun ja iltakylvyn jälkeen :)

Näin se amme täytetään..


Ja sitten loiskuttelemaan!


Frans tuo vesitäydennystä


Max ja se tiukassa oleva talviturkki :)


Vähän jo väsyttää..




maanantai 22. kesäkuuta 2009

Juhannusta

Meidän perhe on osittain vielä juhannusreissussa. Isi on jo joutunut palaamaan töihin, mutta minä ja pojat lomaillaan vielä mummolassa. Juhannuksen alkupäivät olivat kylmiä ja sateisia, mutta lauantaina ja sunnuntaina oli suorastaan hellettä. Onnistuin jopa polttamaan olkapääni, suojakertoimesta 50+ huolimatta.

Meillä olikin oikein toimintajuhannus. Mummolaan kokoontui tänä vuonna iso porukka, meitä oli enimmillään 10 hengeä (+ muutamia kissoja poikien iloksi). Jatkuvan herkuttelun vastapainoksi urheiltiin paljon. Käytiin kävelylenkeillä, pelattiin krokettia ja sulkapalloa tai sitten vaan muuten riehuttiin poikien kanssa. Miespuoliset tosin taisivat harjoittaa aika lailla penkkiurheilua, Pleikkarin sekä sotapelien parissa. Mutta kai siinäkin pulssi kiihtyy..

Isossa porukassa on aina mukavaa, kun pojillekin on paljon leikittäjiä sekä sylejä :)

Melkein kaikki kävivät myös usein uimassa, paitsi meidän perhe..hrr..vesi on vieläkin niin kylmää! Odotellaanhan vielä heinäkuuta, näin Maxkin totesi vaikka hirveästi olisi tehnyt mieli muiden perässä järveen.

Nyt ollaankin tässä kuussa oltu meilkeinpä reissussa enemmän kuin kotona. Huomenna kotiudutaan poikien kanssa ja sitten kyllä ei ihan heti lähdetä mihinkään. Ulkoillaan (toivottavasti) aurinkoisessa säässä ja odotellaan isin kesälomaa :)

Menopelit piti ottaa juhannusreissulle mukaan



Tähtipojat


Mummon suihkulähde on Fransin suosikki


Mistähän lie poika oppinut, että kamera roikkuu aina kaulassa..?


Ja pienenpi perässä..





torstai 18. kesäkuuta 2009

KESÄALE NIILO ILOSSA

Niilo Ilon kesäale on alkanut!

Paljon lastenvaatteita alennettu vähintään -20%. Lisäksi poistotuotteita ja yksikkökappaleita nopeimmille -25-30%. Käyhän penkomassa alekoria!


Kun ei ole ulkona hellettä, pidetään sitten sisällä shortseja :)

Maxilla ja Fransilla Moonkidsin froteeshortsit ja -paidat. Nämä vastaavat hyvin kokoaan, Maxilla on 92 cm ja Fransilla 80 cm niinkuin muissakin vaatteissa. Lyhythihaiset ribbipaidat ovat totuttuun tapaan niukkoja, niissä kannattaa valita kokoa isompi kuin normaalisti.

Fransilla ruskea setti..

ja Maxilla oranssi (ja isin työlippis)


Ja vähän nahistelua ;)

keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Suomea ristiin rastiin

Viikon blogitauko ja hirvittävän paljon asioita on ehtinyt tapahtua.

Viime torstaina lähdettiin siis reissuun. Ja kuten meillä yleensä, päivää ennen reissua, kamera särkyi. Tai oikeammin Frans rikkoi sen heittämällä kameran lattialle (täysillä)..ihmeen heikkoja kapistuksia.. ;)

Melko kiireellä piti käydä pakkaamisen lomassa etsimässä uusi kamera. Voin sanoa että ei paljoa hinta- ja mallivertailuja tehty! Ensimmäiseen kauppaan ja kamera mukaan..

Reissun pääpäämäärä oli siskoni valmistujaisjuhlat Helsingissä, joita on suunniteltu jo useita kuukausia. Mekot ommeltu ja pojillekin juhlavaatteet hankittu. Mutta sitten kävikin niin että suunnitelmallinen (?) siskoni päättikin muuttaa vuodeksi Australiaan ja muutto sattui juuri valmistujaisjuhlien aikaan.. Joten Helsinkiin en sitten päässytkään.

Sekä meno- että tulomatkalla olimme Lahdessa mummolassa yötä ja siinä välillä ajoimme etelään päin niin pitkälle kuin tietä riittää eli sukuloimme muutamia öitä Hangossa. Harmillisesti kelit olivat vähän viileät niin ei päästy mereen uimaan. Mutta kävimme pitkillä kävelyillä ja ihailimme ihania Villoja, tosi mahtavat maisemat!

Tässä vähän reissukuvia, lähinnä leikkipuistoista :)

Lähtiessä piti pysähtyä jo lähimmälle huoltoasemalle syömään, noin kilometri meiltä kotoa..



Frans jumppaa mummolassa

Fransin oikea 1-v synttäripäivä sattui mummolavisiitille. Max on ensimmäisenä syömässä kakkua..


Poikien suosikkipaikka mummolassa..


Hangon maisemia. Frans ajelee vaihteeksi autolla..


Max liukumäessä


Samoin Frans


Ja kiikkumassa..


Ja autoilemassa..


Iii-soo liukumäki, ja Max laski tästäkin ihan yksin :)


Max sai moottoripyörän


Tasapaino vähän hakusessa..





Reissun aikana teimme isot kaupat, möimme asuntomme..Niin, sen pari vuotta sitten remontoidun. Monet pitävät meitä varmasti hulluina, mutta haluamme muuttaa lähemmäksi keskustaa. Olemme tähän saakka asuneet joko ihan keskustassa tai ainakin pienen kävelymatkan päässä emmekä ole nyt oikein sopeutuneet tähän jynkän lähiöelämään vaikka täällä on ollutkin ihanat naapurit :) Nyt meillä ei siis ole kotia, muutto tapahtuu viimeistään 1.9., mutta minne..

Eilen ehdittiin vielä käydä neuvolassa. Frans 1 v on 77,5 cm pitkä ja painaa 10,12 kg. Pikku ressukka sai vielä kaksi piikkiä, sen normaalin 1 v rokotuksen ja lisäksi tutkimusrokoituksen. Osallistuimme siihen pneumokokkitutkimukseen.


Nyt eikun etsimään uutta kotia!

keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Meidän koti

Vauhtivekarat asustaa punaisessa kaksikerroksisessa rivitalossa. Kun muutimme asuntoon parisen vuotta sitten, se oli aivan peruskuntoinen suoraan 80-luvulta. Siis muovimattoja sekä tummuneita mäntypaneeleita..

Onneksi mieheni on remonttitaitoinen, joten laitettiin asunto uusiksi. Asunto oli myös varsin sokkeloinen joten purimme muutamia väliseiniä, esim. keittiön ja olohuoneen väliltä. Nyt tilalla on iso avokeittiö.

Asuntoomme kuuluu myös kaksi pientä pihaa, sekä etu- että takapuolella. Mutta nyt, kuvat kertokoot enemmän..

Ensin yläkerta (tähän kerrokseen tullaan myös sisälle):

Keittiö, joka oli ennen oma huoneensa. Nyt yhtenäistä tilaa olohuoneen kanssa.



Olohuone. Ehkä joskus saan vielä sohvapöydänkin, kunhan pojat kasvavat, siihen mennessä tyynyihin on pehmeämpi törmätä :)


Rakastan kristalleja, myös tällaisia muovisia.. Valaisin on ostettu Prismasta ja lisätty itse siimoilla puolet lisää kaapista löytyneitä kristalleja. Säästö aitoon Cellula-valaisimeen useita satasia..


Yläkerran kukkavessa


Lastenhuone
Sitten alakertaan:


Makuuhuone


Poikien nukkumahuone (tarkkasilmäiset huomaavat varmasti tutun kuu-ukon..niin, tämä on kotipuodin kesäasu. Uudistunut kotipuoti avataan taas lomien jälkeen syksyllä).


Sauna. Made by puuseppä mieheni :)


Kylppärissä valkoista ja mustaa kaakelia


Musta kaakeli on kivan aaltomaista


Takapihan paviljonki. Taloyhtiön leikkipuisto on meidän pihan vieressä. Tosi helppo pienten lasten kanssa!


Tässäpä on mukava istuskella lämpöisinä kesäpäivinä..kunhan niitä nyt vain tulisi..


Tässä vielä kuva etupihalta




Vielä lopuksi pitää mainita, että nämä kuvathan olivat ihan valheellisia koskien Vauhtivekaroiden arkielämää. Eihän meillä oikeasti ole koskaan noin siistiä! Kuvat on otettu eilen massiivisen kevätsiivouksen jälkeen ja pojat eivät ole vielä päässeet päiväunien jälkeen sotkemaan kotia :)